torsdag 8 september 2011

Märkligt

Medierna uppmärksammar - av naturliga skäl - den annalkande tioårsdagen av terrordåden mot World Trade Center och Pentagon i USA.

Bland annat konstaterar man att Sveriges högsta byggnad Turning Torso (190 m) i Malmö bedöms klara en kollision med ett flygplan - i betydelsen att den inte rasar ner till grunden - tack vare sin smala konstruktion och sin stomme i betong, som inte smälter på samma sätt av hög värme som den bärande stålkonstuktionen i WTC.

"Att någon medvetet skulle köra in ett flygplan i en byggnad var något som ingen kunnat föreställa sig före den 11 september 2001. Även tio år senare betraktas händelsen som extrem och inget som byggbranschen tar med i beräkningarna", enligt Jan Byfors, teknisk chef på NCC Construction.

Märkligt, egentligen. Självfallet är det näst intill omöjligt att gardera sig fullt ut mot varje tänkbar attack. Men stålkonstruktionerna borde man väl skippa?

SVT AB DN DN DN DN DN DN DN SvD SvD SKD HD GP BT D

9 kommentarer:

  1. Man kan ju inte bygga enkom med terrorattentat i bakhuvudet. Hur sannolikt är det att någon byggnad i lilla fega Sverige skulle vara attraktiv att kollidera med?

    SvaraRadera
  2. Är det inte märkligt att både DN och Aftonbladet väljer att strypa sina kommentatorfält nu precis innan 11 september?

    SvaraRadera
  3. Det finns en intervju med chefsarkitekten som ritade tvillingtornen. Han berättar där att tornen designades specifikt för att klara en kollision med ett flygplan. Men *om* beräkningarna var felaktiga och ett torn ändå skulle rasa, då skulle det snarare vicka (åt det håll planet träffade) än rasa rakt ned. De oberoende undersökningar som gjorts (av bl.a. architects and engineers for 9/11 truth) visar samtliga att det är extremt osannolikt att ett torn skulle rasa rakt ned (dessutom i fritt fall). Sannolikheten att *bägge* tornen skulle rasa på detta osannolika sätt är nästan noll. Att sedan en tredje byggnad (wtc7) även den rasar i fritt fall bevisar bortom rimligt tvivel att åtminstone wtc7 blivit kontrollerat sprängd. Ser man till omständigheterna är sannolikheten stor att även wtc1 och wtc2 rivits på samma sätt.

    Nästa fråga är vem som i så fall gjort detta och det är en mycket bra fråga som förtjänar en oberoende utredning. Helst en internationell utredning, då minskar risken för en mörkläggning. Så som verkar ha skett med utredningen från NIST.

    SvaraRadera
  4. Tack Albert!

    Jag vill rekommendera alla som tvivlar på det albert skriver att läsa "WTC 7 och dess mystiska kollaps" av David Ray Griffin, sen kan man bilda sin egen uppfattning.

    Hälsningar
    Alfons

    SvaraRadera
  5. Sannolikheten för att den skulle falla så var låg men ändå hände det som sannolikt inte kunde hända. Lite som Harrisburg som ju heller inte kunde hända, åtminstone inte just då det hände.

    (nä, jag tror inte på folie-hatt-konspirationer. kontrollerad detonation lämnar spår och förutsätter också att flygplanen skulle flyga in exakt i anslutning till där laddningarna var men utan att skada dessa eller detonatorerna, knappast görbart)

    SvaraRadera
  6. Hur många "videos" av Bin Laden har visat sig vara rena fabrikat (av CIA) senaste åren? Låt oss se, ungefär alla. Något man t.o.m erkänt(!).

    Hur svårt är det att fabricera ljudklipp? Tja, med de bästa programmen som CIA m.fl sedan några år tillbaka har licenser för krävs det 5-10 minuters upptagning av respektive person, sen kan man skriva in en mening och få ett renderat ljud med tonfall, melodi etc som närstående inte kan skilja från orginalet(!).

    Så ja hade CIA önskat fabricera ljudklipp för att söka rentvå ett script som ingalunda skilrar verkligheten hade det inte varit speciellt svårt. Nu behöver det givetvis inte vara så, men uteslutas ska det inte med tanke på de Bin Laden videos man fejkat.

    Personligen finner jag det ändå intressant hur media internationellt nu arbetar hårt (på ägarnas initiativ) för att attackera "9/11 truthers" världen runt inför den 11:e september i år. Man är uppenbarligen rädda för det faktum att miljoner människor idag anar att det finns en internationell maffia som har stort delägande i centralbanksväsendet såväl den militär-farmaceutiska industrikomplexet som ingalunda är "judisk" utan i stikt mening endast lojalt mot sig självt (högre adepter i elitsällskap).

    SvaraRadera
  7. Massmedia lutar sig nu mot deskrediterade "Popular mechanics" (som om Ray Griffin inte fanns) och myndigheterna i USA som minsann visat sig pålitliga genom åren. Inga lögner här inte, om Bin Laden, massförstörelsevapen, ekonomiska bailouts osv.

    Skämt åsido. Folk vet att det fanns enorma intressen i att inta Irak, Afghanistan, Libyen, snart Syrien och så småningom Iran.. Länder som ännu inte är harmoniserade & skuldsatta till BIS. Som sökt nationalisera oljetillgångar, byta dollarn mot andra växlingsvalutor, upprätta nationella centralbanker fristående från maktapparaten i väst med centrum i London osv.

    Folk vet om att statligt finansierade false-flag operationer genom vår moderna historia ingalunda bara är vansinniga "konspirationsteorier" utan fakta.
    Det finns ju t.o.m transkript av amerikanska presidenter där dessa överlägger att iscensätta blodiga dåd, skjuta ned egna plan osv & skylla på politiska fiender. Utöver andra genomförda "Gulf of tonkins" & "vansinnesdåd". För att inte nämna all terror man släppt genom för att gagna egna opionionsmässiga ändamål.

    Folk vet om Operation Paperclip, Operation MK ultra and the rest of it. Bohemian club, Bilderberger group, Skull & Bones osv.

    Överklass maffia som porträtterar sig själva som upplysningens luciferianska riddare, när de i praktiken i högre initeringsgrader är hardcore, som likt rovdjur söker monopolisera marknader & attackera medelklassen, alla alternativa konstellationer kritiska till en överstatlig maktapparat, familjelivet och i slutändan den lilla människan.

    Folk vet om de ockulta riterna, dödshoten, utpressning, lolita-traficking, sexfällor, propagandaapparaten, pedofiligrupperingarna i Holywood där barnskådespelare om & om igen vädjar om hjälp för att sedan hittas döda.

    Och folk vet om att man beställer blodiga vansinnesdåd när helst det behövs för att stävja den kritiska opinionen, Breivik i Norge förmodligen inte undantaget.

    Vi måste möta detta med kärlek. Människor är offer för ondskan. Samtidigt måste vi stå upp för sanningen & det som är gott. Och inte låta självklara principer ge vika för terror utförd av ljusskygga grupperingar som mycket väl kan finansieras av den överklass maffia som äger de största finansiella instituten i världen som trycker "fiat money", skuldsätter nationer och söker tvinga in dessa i "the new world order" (teknokratisk global fascism iklädd en socialistisk charad till ursäkt för att demontera rättigheter i namn av terror, miljöhot, finansiellt hot osv.).

    Länge leve yttrandefriheten! Goda människor som älskar sanningen men aldrig skulle vilja skada någon annan! Som väljer att älska även sina fiender och söker verka för försoning!

    Hoppas att journalister och redaktörer en dag börjar ställa frågorna som en så länge ALDRIG vågat ställa.

    SvaraRadera
  8. "Att någon medvetet skulle köra in ett flygplan i en byggnad var något som ingen kunnat föreställa sig före den 11 september 2001"

    http://www.justiceblind.com/airplanes.html

    Här tar jur.dr. Martin Robinson upp en rad exempel som visar att användandet av flygvapen som missiler mot landmärken har förutsetts av många personer och statliga instanser, både inom usa och andra länders säkerhetstjänster. Det fanns t.o.m. en militärövning som innefattade ett scenario där ett passagerarflygplan krockades med world trade center. Därav förvirrade jaktpiloter som under 9/11 trodde att det var en övning.

    Men lita inte på mig, googla och läs både de s.k. konspirationsteorierna (dock inte de som pratar om ödlor o.dyl, 'architects and engineers for 9/11 truth' är ett bra ställe att börja på) och jämför själva med den officiela förklaringen.
    Jag är osäker på vem som ligger bakom och varför, men det finns många frågor som dyker upp när man sätter sig in i denna fruktansvärda händelse.

    SvaraRadera
  9. Och inte kommer någon ihåg planet som flög in i Empire State Building...

    SvaraRadera