onsdag 21 september 2011

En självklarhet

Folkpartiet anser att man bör kräva motprestationer av dem som får försörjningsstöd (tidigare socialbidrag).

"Det kan handla om att delta i arbetsförmedlingens program. I dag ger arbetsförmedlingen för lite stöd till de socialbidragstagare som söker jobb och där kan stödet öka", säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

"Partiet vill att kravet ska vara lagreglerat och därmed obligatoriskt i alla kommuner."

Vilken arbetande och skattebetalande medborgare håller inte med om denna självklarhet?

4 kommentarer:

 1. Erik Ullenhag verkar ha mycket dålig koll på hur det fungerar i verkligheten. Och vilka problem en mycket stor del av de som får försörjningsstöd har. Det fungerar faktiskt i huvudsak på detta sättet där det är möjligt redan i dag. (Jag har bara under det seanste året vikarierat i tre olika kommuner som socialsekreterare). Men Erik Ullenhag förvandlar ett mycket stort problem till en fråga om svart eller vitt. Och han verkar främst vara ute efter att "förvandla socialbidragstagare till gratis arbetskraft till kommunen".

  SvaraRadera
 2. Visst är det rimligt att någon som fått försörjningsstöd en längre period, krävs på någon form av motprestation. Vissa etniska grupper bidrar knappt med något till den gemensamma välfärden, där borde åtgärden sättas in. Enklare sysselsättningr borde kunna skapas.

  SvaraRadera
 3. Erik Ullenhag mfl är inte riktigt verklighetens män, som en viss KD ledare efterlyste. Jag har själv en vän som kommer att flyga i taket när han ser det här. Han har nämligen ett litet företag som sysslar med renhållning, parkarbeten och snöskottning på vintrarna. 11 anställda och dom har lön inte försörjningsstöd hur skall han kunna konkurera med dessa statligt/kommunal anställda slavar. Han har redan problem med Estniska och Indiska bolag som etablerat sig här i Stockholm. Dom slåss på kniven om de arbeten som bostadsrättsföreningar och kommunala bolag lägger ut på anbud. Nej fixar man arbete till socialbidragstagare, så skall dessa ha lön inte socialbidrag.

  SvaraRadera
 4. Men är det inte så redan nu? Fas 3 fungerar ju så här!!

  SvaraRadera