fredag 26 augusti 2011

Det kan väl inte ha varit Breiviks avsikt?

Norge-terroristen Anders Behring Breivik skriver upprepade gånger positivt om Sverigedemokraterna i sitt manifest, bl a då han anser att "partiet är det enda i Sverige som angriper det han beskriver som en islamisering."

Otur för SD som "störtdyker" i dagens DN/Synovate – från 4,8 till 2,9 procent, alltså en bra bit under riksdagsspärren (där de för övrigt får sällskap av KD m fl).

"Vad jag kan se är det vi ser i vår mätning en effekt av Utöyahändelsen. Det är svårt att se någon annan förklaring", säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Synovate.

Det kan väl inte ha varit Breiviks avsikt?

SVT SVT AB AB DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD SKD NSK LT HD HD GP GP D D

5 kommentarer:

  1. Jo faktiskt. I hans manifest är det ett uttalat mål att underminera de demokratiska nationalisterna för att driva på en radikalisering som övergår i väpnad kamp. Nu har media gjort grovjobbet åt honom genom hetsen mot SD efter terrordådet, så han har all anledning att vara nöjd.

    SvaraRadera
  2. Hoppsan, efter denna mätning har många kommentars-spammare hux flux försvunnit. Så mycket var alltså deras drivkraft värd :)

    SvaraRadera
  3. Tack för dina klarsynta analyser. Du är nu mogen för att söka en av ABF`s studiecirklar. Knippling för nybörjar kanske passar.

    SvaraRadera
  4. Jag förmodar att Du menar knyppling. Verkar inte särskilt kul.

    SvaraRadera
  5. Strax innan man fick veta att det var Breivik som hade utfört dådet så lät det så här från de främlingsfientliga, multikulturhatare och övriga SD-anhängare: "Nu måste vi ställa upp för våra bröder i Norge", "Vem som än gjort detta måste samhället visa sin avsky mot sådana tankar", "Nu måste Norden förena sitt folk mot detta hat". - Var är de orden nu? Var är sammanhållningen?, Var är protesterna mot detta avsky? Var är orden att offren är ens systrar/bröder?

    SvaraRadera