tisdag 26 juli 2011

Livet måste få gå vidare

TV-programmet ”Lotta på Liseberg” får kritik, på grund av att man igår måndag hade valt ”Den skrattande polisen” som allsång.

Så kul får man inte ha det, bara några dagar efter tragedin i Norge. Tyckte många tittare.

Jag håller inte med. Livet måste få gå vidare.

Var ska man dra gränsen? Skulle programmet kanske ställts in helt och hållet? Borde vi införa skrattförbud?

"Kanalen valde att inte göra några ändringar i innehållet då de ansåg att den nyligen häktade Anders Behring Breivik inte skulle få påverka agendan."

Jag anser att det var rätt beslut, och ser med viss tveksamhet på att TV4 nu ber om ursäkt. Om de med det menar att de borde gjort på nå´t annat sätt.

Jag har full respekt för att folk är ledsna och nedstämda efter det som skett, jag känner mig också illa berörd av denna ofattbara ondska som slår till på så pass nära håll.

Men jag anser att om man inte är redo eller mottaglig för det lättsinne och den glädje som ett program som Lotta på Liseberg erbjuder - det är faktiskt hela idén med programmet - då är det bättre att välja en annan kanal.

4 kommentarer:

 1. Varför klaga på detta?
  Det finns så mycket värre saker att klaga på

  SvaraRadera
 2. Ett balanserat inlägg som jag instämmer helt och fullt i. (Man skulle också kunna säga: "en tyst minut" är bättre än exempelvis "en tyst dag" eller "en tyst vecka".)

  SvaraRadera
 3. Håller med till 100%. Känner du dig så nere att du inte vill se ett nöjesprogram - välj då något annat. Och dessutom, kan någon berätta hur många döda som krävs för att inte få sända nöjesprogram på TV? Räcker 20 st, eller måste det vara uppåt 100? Hur nära måste det hela ha inträffat? Norge är tydligen hemskt. 100 döda i Pakistan eller Indien är knappt värda en notis. Hur många mil bort måste katastrofen vara för att man ska få sjunga i TV4??

  SvaraRadera
 4. Henrik Eriksson, Uppsala27 juli, 2011

  Ja, det är ganska löjligt att klaga på detta. Men det förvånar mig inte med tanke på hur många bittra människor det finns här i världen, som har som livsuppgift att hitta fel och klagomål. Men vi bör tänka på vad den unga norska flickan sa, "om en man kan visa så mycket hat, tänk då hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans", Livet måste få gå vidare, och vi måste få visa hur roligt och lyckligt livet kan vara, speciellt i tider som nu när det bara är dystra rubriker.

  Det är ungefär som att kräva av tv-kanalerna att de ställer in alla matlagningsprogram nu när det är svår svält och tiotusentals ihjälsvultna i Östra Afrika?

  SvaraRadera