söndag 31 juli 2011

Håkans nät- & nyhetsflukt 110731

  • Efter att historikern och författaren Stanley Kutler begärt ut Richard Nixons vittnesmål i Watergaterättegången hävs sekretessen för materialet, med motiveringen att "Watergateskandalens historiska betydelse för USA väger tyngre än behovet av att skydda dokumenten."

Låter rimligt. Men däremot inte att det skulle behöva ta 36 år att komma på det.

AB EXP SvD SKD NSK LT HD GP BT D


Miraklet var dock inte så fantastiskt när det visade sig att krashen skedde efter landning. Planet for helt enkelt av landningsbanan och genom ett staket...

SVT AB SvD SKD NSK LT BT D


På lördag gästar sällskapet Malmö. Det gör även jag...

Och vi lär inte behöva trängas med varandra.

Mer Takida: Takida polisanmäler recension, och det med rätta, om Du frågar mig.

SVT AB EXP SvD SKD NSK LT HD GP DM


Nu ska Scotland Yard även utreda ytterligare anklagelser mot News of the World som går ut på att tidningen har hackat sig in i datorer som tillhör kändisar, journalister och anställda inom underrättelsetjänsten.

Vem blir förvånad?

  • Jag läser rubriken Schwarzenegger-museum invigt i Österrike och tänker lite skämtsamt (jag går alltid igång på rubriker, som Du kanske märker...): Vad kan det innehålla för intressant? Hans första hantlar kanske?

Och mycket riktigt:

"Besökare kan bland annat beskåda hans allra första träningsredskap och ta del av troféer och fotografier från hans tid som kroppsbyggare."

Detta är också en höjdare:

"En kopia av det skrivbord han hade på sitt guvernörskontor i Kalifornien får representera politikern Arnold Schwarzenegger."

En kopia...? Av ett skrivbord...?

Österrike nästa!

DN SvD NSK HD GP BT

  • Nyhetsflödet i media domineras annars fortfarande, liksom under hela gångna veckan, av tragedin i Norge.

Bland annat konstateras lite cyniskt att Jens Stoltenbergs ledarskap har fått en rejäl skjuts av katastrofen förra fredagen - välförtjänt, förmodar jag - och att Arbeiderpartiet fått ett uppsving på runt 11 procent under samma period, enligt en Synnovate-mätning.

Det senare inte lika välförtjänt, utan mest ett tecken på att många väljer parti utifrån känslor och inte politiskt sakinnehåll.

Vilket i och för sig är mänskligt. Men inte bra för demokratin. På sikt.

AB DN DN SvD SvD SKD NSK GP BT D D D

************

Också stödet för ett mångkulturellt Norge har ökat, tjugosex procent av norrmännen har blivit positivare enligt en opinionsundersökning. Sannolikt även detta en känslomässig förändring.

"Valforskaren Anders Todal Jensen tror dock inte den förändrade attityden är permanent, utan att den gamla retoriken kan komma tillbaka."

Man kan ju alltid hoppas att han har fel.

SvD SKD NSK LT HD GP D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar