torsdag 23 juni 2011

Arbetsliv i fokus

Cloetta redovisar ett rörelseresultat på fem miljoner för mars-maj 2011, att jämföra med fyra miljoner för motsvarande period i fjol.

Samtidigt minskade försäljningen från 267 miljoner till 237 miljoner kronor (?).

Påminner om det som vi väl alla vill; jobba mindre för högre lön...

DN SvD HD GP

************

En rektor fick sparken från sin arbetsplats, friskolan Norrlands Entreprenörsgymnasium, p g a facebookbilder där han bland annat poserade utklädd till östtysk kulstöterska på maskerad.

Allt började med att en reporter på en nyhetssajt läst på Anders Karlssons facebooksida att han var fan av några åsiktsgrupper med anknytning till sex.

Därefter publicerades en artikel på nyhetssajten med rubriken ”Rektor i sex-skandal” och med fler "sex-bilder" från facebooksidan, bl a en bild som visar honom i bar överkropp när han dansar turkisk dans på resa i Turkiet.

"Lokalpressen hakade snabbt efter och någon dag senare hängdes Anders Karlsson ut som 'sex-rektorn' på löpsedlarna", vilket alltså ledde till att han fick sparken.

Vilket i sin tur ledde till att han stämde nyhetssajten och krävde skolan på ett rejält skadestånd.

Idag kom domen från Luleå tingsrätt - skolan döms till att betala Anders Karlsson drygt 800.000 kronor i skadestånd för felaktig uppsägning.

Inte mer än rätt. Men kom nyhetssajten undan? Och lokalpressen?

Är det priset vi får betala för yttrandefriheten?

DN SvD SvD HD GP D

************

Stockholms läns landsting har anmält en vårdcentral till Socialstyrelsen, efter att dess chef vid ett flertal tillfällen gett medicinska råd – från krogen efter x antal flaskor vin, detta under s k bakjour.

Läkaren borde kanske sadla om till vinprovare.

AB SvD HD GP D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar