fredag 1 april 2011

På tok för tidigt

Var fjärde svensk har förtroende för nye S-ledaren Håkan Juholt, vilket är jämförbart med förtroendet för Mona Sahlin. 

Skillnaden är att alla känner till Mona Sahlin, medan 30 % av Synovates utfrågade väljare inte känner till Julholt alls eller tillräckligt.

Hur hög procent känner till honom väl, så väl att de egentligen kan uttala sig?

Självfallet är det på tok för tidigt för en sådan här mätning. Vad Juholt anbelangar säger den egentligen ingenting.

SVT, AB, ABEXPDN, SvD, SKD, HD, GP, NSK, LT

3 kommentarer:

  1. Kan ju tillägga att den opinionsmätningen som gjordes inte ens frågade hur stort förtroendet är för Juholt utan hur stort förtroendet var för Mona Sahlin.

    SvaraRadera
  2. essbeck, tack för Din kommentar...

    Jag trodde att Du hade rätt ända till jag kom till slutet av Din bloggpost...:)

    Härligt - och hedervärt - att Du bjuder på Ditt klaverklamp, och inte bara plockar bort bloggposten.

    SvaraRadera
  3. En intressant fråga i sammanhanget är: kan vi fullt ut ha förtroende för alla dessa opinionsundersökningar som jämt och ständigt står som spön i backen? De anställda på dessa institut jobbar väl oftast på samma sätt som telefonförsäljare. Frågan är hur många av de tillfrågade som egentligen svarar genomtänkt.

    I övrigt tror jag, att socialdemokraternas problem inte alls kan lösas med socialdemokratisk politik. Håkan Juholt synes verkligen vara en bakåtsträvare och idealist - men är ändå kanske den trevligaste och mest genuina person vi någonsin skådat på en politisk arena i vårt land.

    Men det var i och för sig inte det som blogginlägget handlade om. Jag tror i sakfrågan, att du har rätt. Den här undersökningen borde väl inte alls ha genomförts - om dess syfte var att tillföra något värdefullt.

    SvaraRadera