söndag 23 november 2014

Förhatligt

Ett klassfoto där tre blonda elever står bland tomma stolar med skylten ”Jimmie skickade hem resten” både hyllas och hatas på nätet, rapporterar gt.se.


Bakom initiativet står elever på Hulebäcksgymnasiet i Härryda. Pappan till en av flickorna på fotot, och den som ursprungligen lade ut bilden, berättar stolt om hur nyheten börjat sprida sig i social kanaler, och vad som hände då:


”Då kom trollen. SD-anhängare, mörkermänniskor och särskrivare. De tog sig till och med in i mitt... kommentarsfält och kräktes."


Två kommentarer:


1) Bra idé och initiativ med detta illustrerande klassfoto + tillhörande skylttext.
2) Äntligen någon som - utan omsvep - uttrycker det förhatliga med särskrivning...


AB DN SvD NK HD BT


************


Håkan på YouTube, poeter.se och... Facebook. Välkommen!

lördag 15 november 2014

Chockerande...

"Människor vill se mer från vänner och sajter de bryr sig om, och mindre pr-innehåll" enligt en undersökning som Facebook har gjort bland sina användare.


Vilken revolutionerande o chockerande aha-upplevelse detta besked måste ha inneburit för företaget...


(Fb kommer från årsskiftet - som ett resultat av detta - att minska reklamliknande inlägg från Facebooksidor som användarna har ”gillat”. Däremot kommer andelen kommersiella annonser att vara detsamma.)


AB SvD HD M


************

Håkan på YouTube, poeter.se och... Facebook. Välkommen!

onsdag 12 november 2014

Fascinerande och avslöjande

SD:s Mikael Jansson och David Lång har skrivit en motion till riksdagen:


”En utländsk medborgare som önskar få ett svenskt medborgarskap bör avkrävas en ed om att han eller hon svär trohet och lojalitet till Sveriges Konung..."


"...personer som vill bli svenska medborgare ska genomgå språktest såväl som ett kunskapsprov i det svenska språket, kulturen och historien 'samt bedömas bli en tillgång för Sverige'..."


Fascinerande att SD ställer så mkt högre krav på utländska medborgare som vill få ett svenskt medborgarskap än på dem som redan har ett. Inklusive dem själva...


Jag älskar avslöjande oförblommerade SD-motioner av det här slaget.


************


Håkan på YouTube, poeter.se och... Facebook. Välkommen!