Svensken slänger 56 kilo mat om året enligt Livsmedelsverkets uppskattningar.
"Planera dina inköp och sänk temperaturen i kylskåpet. Så skonar du både matkassan och miljön."
Mina tankar går i första hand varken till matkassan eller miljön, utan till skevheten i den globala fördelningen av jordens (mat-)resurser.
Tyvärr kan jag inte säga att mitt samvete är rent. 56 kilo inte en chans! Men JO vid eftertanke kan jag inte säga mer än att jag slänger mat. Varierande mängder och summan av 1 kilo i veckan känns inte helt omöjlig när jag börjar summera. Detta kräver eftertanke på hur jag skall kunna minska svinnet.
SvaraRaderaTobbe
Vi/jag slänger minimalt med mat. Mat lagas och anpassas efter vad som finns i kylskåp/frys och som "bör konsumeras omgående".
SvaraRaderaKan man det minsta om matlagning är detta inget problem..
Fö känner jag att Etelka Huber nu måtte må bra, hon kan nu med NM:s nya kommentarregler (= inga kommentarer öht) stå helt oemotsagd med sina halvlögner på Newsmill. Inte första gången det händer..